تفاوت کولر آبی سلولزی با کولر آبی پوشالی چیست

نوشته شده در 29 اسفند 1401
تفاوت کولر آبی سلولزی با کولر آبی پوشالی چیست

یکی از مهم‌ترین   وسایل که به شدت در فصل تابستان برای هر خانه، محل کار، ادارات، بیمارستان‌ها و بقیه فضاهای عمومی مورد نیاز می‌باشد وسایل سرمایشی خواهد بود که در بین انواع واقسام وسایل سرمایشی، کولر آبی یکی از بهترین و پرفروش‌ترین   و همین طور قدیمی‌ترین   انواع دستگاه های سرمایشی به خاطر بازدهی زیاد و مصرف کمتر انرژی می‌باشد که به وسیله شرکت های مختلفی تولید شده و در تنوع زیادی به بازار وارد می‌شود.

دمای زیاد باعث به وجود آمدن خستگی ،اضطراب و گرمازدگی می‌گردد بنابراین برای داشتن هوایی خوب و خنک در فصل گرم تابستان نیاز به تهیه کولر آبی باکیفیت است .

کولر آبی پوشالی چیست؟

کولر آبی پوشالی همان کولر آبی می‌باشد که در سطح های آن واسط تبخیری پوشال قرار داده شده است. کولر آبی پوشالی از پر استفاده‌ترین  و قدیمی‌ترین اقسام کولر آبی می‌باشد. این مدل از کولر آبی با ظرفیت های مختلف به بازار وارد می‌شود.

کولر آبی پوشالی چیست؟

همچنین بخوانید : کولر گازی زانتی

کولر آبی سلولزی چیست ؟

کولر آبی سلولزی هم همان کولر آبی معمولی می‌باشد که در سطح های آن به جای استفاده از پوشال از واسط تبخیری پدهای سلولزی کار گرفته شده است. قبلا فقط واسط تبخیری ساخته شده و قرار داده شده در کولر آبی پوشال‌ها وجود داشت اما الان واسط تبخیری نویی به بازار وارد شده که به آن‌ها پدهای سلولزی گفته می‌شود کار کولر سلولزی و کولر آبی پوشالی مثل هم است اما هر یک از این دو نوع مزایا و معایب مخصوص خود را دارند.

کولر آبی سلولزی به خاطر مزیت‌ها و امکاناتی که دارد توانسته است تبدیل به یکی از مهمترین رقیبان کولرآبی پوشالی گردد.

پد سلولزی چیست ؟

پدهای سلولزی از ورقه های باریک، دارای موج و منظم درست شده است و چنانکه که از اسم آن پیدا است از جنس سلولز می‌باشد ‌. این پدها به طور کامل به هم وصل هستند و ساختاری برابر و همخوان دارند که باعث به وجود امدن رطوبت پذیری زیاد آنها می‌گردند و در نتیجه کولر آبی هوای سرد تری وارد خواهد کرد. جنس اکثر پدهای سلولزی از جنس آلومینیوم، گالوانیزه و سلولزی می‌باشد که این قسمت‌ها استحکام زیادی در مقابل نفوذ و سرریز شدن آب خواهد داشت و آب اضافی را جذب خواهد کرد.

پد های سلولزی چگونه ساخته می‌شوند؟

در اول به شکل ورق های بلند ساخته می‌شوند و بعد از آن برای رگلاژ شدن و برابر کردن وارد غلتک‌هایی خاص می‌گردند بعد از آن پدها به وسیله غلتک خیلی کشیده خواهد شد و در پایان آماده برش می‌باشند. قبل از برش دادن ، پد‌ها در قسمت هاشور دهی بوده و به وسیله ابزاری مشابه به پوشال های طبیعی می‌گردند.

بعد از آن لایه‌ها در مقابل نفوذ آب مستحکم شده و فقط خاصیت جذب رطوبت را پیدا خواهد کرد.و همین طور لایه‌ها به نحوی صیقل داده خواهد شد که مانع جذب شدن میکروب و گرد و خاک می‌گردد.

پد کولر گازی سلولزی

همچنین بخوانید : قیمت کولر گازی هایسنس 

تفاوت کولر آبی پوشالی با کولر سلولزی

کولر آبی سلولزی چه فرقی با کولر آبی پوشالی خواهد داشت؟ این پرسش و سوالاتی مانند بهترین نوع کولر آبی ؟ چه نوع کولر آبی بخریم؟ زمان خرید کولر آبی قطعا به ذهن شما خطور کرده است. کولر آبی پوشالی عمری طولانی در قیاس با کولر آبی سلولزی دارد.

 چنان که در اول گفتیم فقط فرق این دو مدل کولر آبی وجود پوشال یا پدهای سلولزی قرار داده شده در سطح های کولر آبی برای رطوبت زنی می‌باشد. که پدهای سلولزی تراکم خیلی بیشتری خواهد داشت.

بافت و راندمان خنکی

پوشال‌ها دارای بافتی در حال تغییر و ناهمگن می‌باشند به همین خاطر آب به شکل برابر در همه جای پوشال‌ها پخش نمی‌گردد و در نهایت بعد از مدت کمی ریزش آب بر بالای آنها به طرف پایین افت خواهد کرد و قسمت های پایینی متراکم‌تر  می‌شوند و قسمت های بالایی تا اندازه‌ای   از پوشال خالی می‌گردند در پایان هوای گرم می‌تواند از بخش‌هایی که پوشال آن از بین رفته بدون اینکه خنک گردند با هوایی که از بخش های پر پوشال می‌گذرند قاطی گردد و راندمان خنکی کولر آبی پوشالی را کمتر می‌کند.

 اما پدهای سلولزی چنانکه بیان شد ساختاری برابر و منظم و هماهنگ دارند در پایان برعکس پوشال‌ها آب به شکل برابر در آنها پخش می‌گردد و همه بخش های سازنده پد مرطوب می‌گردند در نهایت بازدهی سرد کنندگی در کولر آبی سلولزی از کولر آبی پوشالی بیشتر خواهد بود.

به خاطر همین مدل ساختار پدهای سلولزی این نوع پدها می‌توانند هوای گرم را داخل خود نگه دارند و در معرض تماس با آب قرار دهند و باز هم باعث راندمان سردی بیشتری نسبت به پوشال‌ها می‌گردند. ساختار پوشال‌ها به خاطر متخلخل بودن و در نهایت عبور دادن هوا به سادگی از سیستم با کاهش بازده سردی مواجه می‌باشند.

طبق گفته‌ها راندمان کولر آبی سلولزی از نود درصد بیشتر است. پدهای سلولزی قرار داده شده داخل کولر آبی سلولزی به خاطر نوع ساختارشان با گذر عمر و زمان دچار تغییر حالت یا دچار افتادگی نمی‌گردند. آب در کولرهای آبی سلولزی جمع نمی‌شود و به طرف پایین ریزش خواهد داشت به همین خاطر خطری موتور کولر آبی سلولزی را تهدید نخواهد کرد.

جذب آلودگی در کولر گازی سلولزی و پوشالی

پدهای سلولزی قدرت جذب زیاد گرد و غبار و همین طور قدرت جذب آلودگی را دارند و مانع از وارد شدن آنها به فضا می‌گردند. یکی از ویزگی های پدهای سلولزی و خصوصیت آنها هماهنگ بودنشان می‌باشد که امکان شکسته شدن و در پایان رشد کردن باکتری داخل کولر آبی سلولزی از بین می‌رود.

در صورتی که پوشال‌ها داخل کولر آبی پوشالی شکسته می‌شود و می‌توانند به وسیله باد کولر در هوا پخش گردند. در پایان کولر های آبی سلولزی اصلا آلرژی و بیماری تنفسی از خود تولید نمی‌کنند وهوایی پاک را تنفس خواهد کرد.

مصرف انرژی در کولر گازی سلولزی و پوشالی

پدهای سلولزی به خاطر به وجود امدن راندمان سردی بالا مقدار برق مصرفی را کمتر می‌کنند.

مقاومت و تعویض در کولر گازی سلولزی و پوشالی

پدهای سلولزی به خاطر دارا بودن جنس آلومینیوم یا گالوانیزه در مقابل آب و اکسیداسیون استحکام زیادی دارند در نتیجه باعث به وجود آمدن طول عمر بیشتر اقسام کولر آبی سلولزی می‌گردند و در نتیجه یکی از اساسی‌ترین   و مهمترین خصوصیت های پدهای سلولزی نسبت به پوشال‌ها نیاز نداشتن به عوض کردن سالانه می‌باشد.

در نتیجه عوض کردن همیشگی و سالانه پوشال‌ها داخل کولر های آبی پوشالی برای بازده سردی بیشتر این مزیت منجر به بیشتر شدن هزینه‌ها در نگهداری کولر آبی پوشالی می‌گردد کارشناسان پیشنهاد می‌کنند برای بیشتر شدن راندمان کولر آبی پوشالی همه ساله پوشال های آن را را عوض نمایید و آنها را در معرض تابیدن نور خورشید یا فضای بسته نگذارید این در صورتی می‌باشد که پدهای سلولزی هر چهار سال یکمرتبه نیاز به عوض کردن دارند.

قابلیت شستشو

پدهای سلولزی را میتوان به سادگی و بدون هیچ مشکلی در رابطه با کم شدن کارایی و تغییر حالت آنها شستشو داد.

هزینه ها در در کولر گازی سلولزی و پوشالی

هزینه پوشال خیلی کم‌تر  ازپدهای سلولزی می‌باشد و تهیه کردن آن راحت‌تر  و در دسترس‌تر  می‌باشد در صورتی که پدهای سلولزی قیمت بیشتری دارند در نهایت قیمت کولر آبی سلولزی بیشتر از پوشالی خواهد بود اما با توجه به خصوصت های زیادی که دارد آماده کردن و خرید کولر سلولزی مقرون به صرفه می‌باشد. کولر های آبی پوشالی به خاطر نبود سیستم خودکار کنترل دما باعث بیشتر شدن هزینه‌ها می‌گردد.

علاقمندان به محیط زیست بیشتر به کولر آبی سلولزی اقبال و توجه نشان می‌دهند چرا که در تولید پدهای قرار داده شده در آن از مواد تجزیه پذیر استفاده می‌شود و همین طور هیچ ماده سمی یا ماده آلاینده‌ای   در روند سرد کنندگی وارد فضا نمی‌گردد و نام واسط های تبخیر علاقمند به طبیعت را بر بالای آنها گذاشته اند.

رسوب گذاری داخل کولر سلولزی با سرعت خیلی کمی اتفاق می‌افتد. و نصب و راه اندازی این کولر با توجه به شکل پود سلولزی باسرعت و ساده می‌باشد. کولرهای آبی سلولزی سیستم خودشویی هم دارند که به وجود آمدن رسوب را به تاخیر می‌اندازد اما کولرآبی پوشالی بعد از یک مدت رسوب گذاری خواهد کرد.

مزایای پوشال در کولر آبی

همچنین بخوانید: کولر گازی اسکرول

مزایای پوشال‌ها در کولر آبی پوشالی

ارزان و اقتصادی است

دسترسی آسان دارد

محدودیت در سایز و اندازه ندارد

گازهای گلخانه‌ای   تولید نمی‌کند بنابراین مناسب برای فضاهای گرم و خشک است

وزن سبک دارد

معایب پوشال‌ها در کولر آبی پوشالی

بعد از یک مدتی تغییر حالت می‌دهد

پوسیدگی چوبی که در پوشال‌ها است به وجود می‌اید

ذرات آب را به بیرون پرتاب می‌کند

بوی بدی بعد از یک مدت کارکرد دراد

عمر مفید کمی دارد و نیاز به تعویض سالانه دارد

تخلخل ناهمسان دارد

ایجاد رسوب می‌کند

مصرف زیاد انرژی دارد.

سخن پایانی

درفصل گرم تابستان گرما به شدت آزار دهنده می‌باشد و خرید کولر آبی سلولزی که دارای کیفیت باشد و تهویه مطبوع خوبی داشته باشد یک اصل مهمی است. کولر های آبی در تنوع گوناگون از لحاظ سایز ،جنس، رنگ، ظرفیت، شرکت های سازنده، ساخته می‌شوند و به بازار وارد می‌شوند. همه ما دوست داریم کولر آبی با مزیت های کولر آبی پرتوان، کولر آبی با قیمت مناسب و بادوام و…. را خریداری کنیم.

بنابراین در هنگام انتخاب به همه این موارد دقت کنید و از بین این دو کولر که در این مطلب آمد هر کدام که مناسب شرایط شما است را خریداری کنید. اگر تمایل به خرید این محصولات با قیمت مناسب دارید به فروشگاه ما مراجعه کنید و بعد از مشاوره با کارشناسان آن را خریداری کنید.

 

سوالات متداول
کولر آبی سلولزی هم همان کولر آبی معمولی می‌باشد که در سطح های آن به جای استفاده از پوشال از واسط تبخیری پدهای سلولزی کار گرفته شده است
در اینجا به بررسی و تفاوت های این دو مورد پرداخته ایم که بنا به شرایط بتوانید تصمیم گیری کنید
جستجو
آخرین مقالات