رسوب زدایی و جرم گیری چای ساز

نوشته شده در 07 تیر 1403
رسوب زدایی و جرم گیری چای ساز

امروزه با توجه به اهمیت این دستگاه پاکسازی و تمیزکردن این وسیله یکی از موارد مهم در نگهداری و بهبود عملکرد این دستگاه‌ها است. درست نگهداری کردن از یک وسیله معمولا ضامن سلامتی و افزایش طول عمر یک دستگاه می باشد .چایسازها به دلیل استفاده مکرر از آب برای جوشاندن چای، به مرور زمان با تجمع رسوبات معدنی مانند کلسیم و منیزیم مواجه می‌شوند به خصوص در مناطقی که میزان سختی آب بسیار زیاد است و املاح موجود در آب براثر جوشاندن در ته ظروف معمولا جمع می شوند و به مرور زمان باعث خرابی دستگاه ها ووسایل می شود.

این رسوبات می‌توانند بر طعم چای تأثیر منفی بگذارند، عمر مفید دستگاه را کاهش دهند و عملکرد آن را مختل کنند و درواقع شما را از لذت خوردن یک چای با طعم و رنگ عالی محروم می کند. در این مقاله، به بررسی روش‌های مختلف رسوب‌زدایی و جرم‌گیری چایساز خواهیم پرداخت و نکات مهمی را برای حفظ و نگهداری بهتر این دستگاه‌ها ارائه می‌دهیم.اگر قصد خرید انواع وسایل یرقس را دارید می توانید به سایت وندادبانه مراجعه کنید.

اهمیت رسوب‌زدایی چایساز

تمامی چایسازها موجود در منازل معمولاً از آب لوله‌کشی برای تهیه چای استفاده می‌کنند و خیلی کم پیش می آید که از آب معدنی با سختی کم استفاده کنند. آب لوله‌کشی حاوی مقادیر مختلفی از مواد معدنی است که به مرور زمان در داخل چایساز تجمع می‌یابند. این تجمعات معدنی که به رسوبات مشهور هستند، می‌توانند به دلایل زیر مضر باشند:

1.کاهش کیفیت چای: رسوبات می‌توانند طعم و بوی چای را تغییر دهند و باعث شوند چای تلخ‌تر یا بدمزه‌تر شود،کیفیت چای یکی از مهم ترین مواردی است که برای خانواده ها به خصوص خانواده های ایرانی اهمیت دارد وهمیشه به دنبال راه حلی می گردند که از کیفیت چایشان کم نشود،برای همین از رسوب گرفتن کتری خود فراری هستند و به دنبال راهی برای پاکسازی این رسوبات هستند

2.کاهش کارایی دستگاه: تجمع رسوبات می‌تواند منجر به کاهش کارایی المنت‌های حرارتی و دیگر قطعات دستگاه شود و زمان جوشاندن آب را افزایش دهد و بعد از مدتی که دستگاه کارایی ضعیفی از خود نشان می دهد کم کم با گذشت زمان سبب از کار افتادن دستگاه می شود و شما باید یا قطعات دستگاه را عوض کنید یا دستگاه را برای تعمیرات نزد یک فنی کار ببرید.

3.افزایش مصرف انرژی: دستگاه‌های چایساز رسوب‌گرفته برای جوشاندن آب به انرژی بیشتری نیاز دارند که منجر به افزایش هزینه‌های انرژی می‌شود، در واقع هر چه زمان بیشتری طول بکشد که آب بجوشد در نتیجه مقدار انرژی بیشتری هم صرف می شود که سبب افزایش هزینه های مصرفی شما می شود.

4.کاهش عمر مفید دستگاه: رسوبات معدنی می‌توانند باعث خوردگی و زنگ‌زدگی قطعات داخلی شوند و در نتیجه عمر مفید دستگاه را کاهش دهند،خاصیت خوردگی بعضی از املاح ها سبب خرابی قطعی دستگاه ها می شود که برای رفع این مشکل بهتر است هر چه زودتر رسوبات را از روی دستگاه پاکسازی کنیم.و تمیزکاری دوره ای دستگاه یکی از مهم ترین اصول نگه داری صحیح دستگاه می باشد.

روش های رسوب زدایی و جرم گیری چایساز

روش‌های رسوب‌زدایی و جرم‌گیری چایساز

معمولا جرم گیری وسایل یکی از اقدامات مهم برای کارایی بهتر وسایل می باشد ،روش‌های مختلفی برای رسوب‌زدایی و جرم‌گیری چایساز وجود دارد که به طور کلی به دو دسته تقسیم می‌شوند: روش‌های طبیعی و روش‌های شیمیایی که در ادامه به طور مفصل به توضیح درباره ی این دو روش می پردازیم :

روش‌های طبیعی

استفاده از سرکه سفید:مواد لازم: سرکه سفید، آب.

روش کار:

 1.مخزن چایساز را با محلول متشکل از نصف سرکه سفید و نصف آب پر کنید.

2.دستگاه را روشن کنید تا محلول به جوش بیاید.

3.اجازه دهید محلول به مدت 15 تا 20 دقیقه در دستگاه باقی بماند.

4.چایساز را خاموش کنید و محلول را تخلیه کنید.

5.مخزن را چندین بار با آب تمیز بشویید تا بوی سرکه از بین برود.

استفاده از لیموترش:مواد لازم: لیموترش، آب.

   روش کار:

1.آب را در چایساز به جوش بیاورید.

2.آب جوشیده را تخلیه کنید و چند برش لیموترش به مخزن اضافه کنید.

3.آب تازه به مخزن اضافه کرده و دستگاه را روشن کنید.

4.اجازه دهید محلول به مدت 15 تا 20 دقیقه در دستگاه باقی بماند.

5.محلول را تخلیه کرده و مخزن را با آب تمیز بشویید.

استفاده از جوش شیرین:مواد لازم:جوش شیرین و آب

روش کار:

1.ابتدا توسط آب و جوش شیرین یک خمیری تهیه کنید.

2.خمیر را روی رسوبات موجود در کتری قرار دهید.

3.بعد از گذشت مدت زمانی کتری را آب کنید و آن را روشن کنید.

4.پس از جوشیدن آب و مواد با یکدیگر سپس آب را خالی کنید و توسط اسکاچ داخل کتری را تمیز کنید.

5.برای کارایی بهتر این کار را مجددا تکرار کنید

روش‌های شیمیایی

استفاده از محلول‌های رسوب‌زدا:مواد لازم: محلول رسوب‌زدای تجاری، آب.

روش کار:

1.مخزن چایساز را با محلول رسوب‌زدای تجاری طبق دستورالعمل سازنده پر کنید.

2.دستگاه را روشن کنید تا محلول به جوش بیاید.

3.اجازه دهید محلول به مدت زمان تعیین‌شده در دستورالعمل در دستگاه باقی بماند.

4.چایساز را خاموش کرده و محلول را تخلیه کنید.

5.مخزن را چندین بار با آب تمیز بشویید.

همچنین بخوانید:عوامل خراب شدن کولر گازی چیست؟

نکات مهم در نگهداری چایساز ها

نکات مهم در نگهداری چایساز

  1. تمیز کردن منظم: برای جلوگیری از تجمع رسوبات، چایساز را به طور منظم تمیز کنید. بسته به میزان سختی آب و دفعات استفاده، هر یک تا سه ماه یک بار رسوب‌زدایی کنید این کار اگر به صورت دوره ای و منظم انجام شود معمولا کارایی دستگاه شما را افزایش می دهد.
  2. استفاده از آب تصفیه‌شده: استفاده از آب تصفیه‌شده یا آب معدنی می‌تواند میزان تجمع رسوبات را کاهش دهد،اگر حوصله به خرج دهید و از آب تصفیه شده برای دستگاه های چایساز و قهوه جوش خود استفاده کنید معمولا یک راهکار مهم را برای جلوگیری از تجمع رسوبات در کف این دستگاه ها در پیش گرفته اید.
  3. شستشوی روزانه: پس از هر بار استفاده، مخزن چایساز را با آب تمیز بشویید تا مانع از تجمع رسوبات و باقی‌مانده‌های چای شوید، تصور نکنید که جوشاندن آب نیازی به شستن و تمیزکردن ظرف آن ندارد بلکه این ظروف برای این که املاح و رسوبات خطرناکی در آن ها جمع می شود که خاصیت خوردگی و سوراخ شدگی دارد بهتر است برای شستن این ظروف بعد از استفاده حتما اقدام کنید.
  4. بررسی دوره‌ای دستگاه: به صورت دوره‌ای دستگاه را بررسی کنید و در صورت مشاهده رسوبات، فوراً اقدام به رسوب‌زدایی کنید.
  5. استفاده از فیلتر: در صورتی که دستگاه چایساز شما مجهز به فیلتر است، آن را به طور منظم تمیز و در صورت نیاز تعویض کنید.

پیشنهاد ما:ماشین ظرفشویی 12 نفره شارپ مدل QW-MB612

نتیجه‌گیری

رسوب‌زدایی و جرم‌گیری چایساز از اهمیت بالایی برخوردار است و می‌تواند به حفظ کیفیت چای، کاهش مصرف انرژی و افزایش عمر مفید دستگاه کمک کند. با استفاده از روش‌های طبیعی مانند سرکه سفید و لیموترش و یا محلول‌های رسوب‌زدای تجاری، می‌توانید چایساز خود را به خوبی تمیز کنید و از مشکلات ناشی از تجمع رسوبات جلوگیری کنید. با رعایت نکات ارائه‌شده در این مقاله، می‌توانید عملکرد بهینه و طول عمر بالای دستگاه چایساز خود را تضمین کنید. برای دیدن انواع لوازم برقی با کیفیت و تضمین قیمت می توانید به سایت ونداد بانه مراجعه کنید

سوالات متداول
بله هر نوع چای سازی را می‌توانید رسوب زدایی کنید و از شر جرم‌های چسبنده خلاص شوید
بله می‌توانید با استفاده از یک بطری نوشابه و آب، رسوب زدایی انجام دهید.
جستجو
آخرین مقالات