فناوری OLED در تلویزیون

نوشته شده در 25 خرداد 1403
فناوری OLED در تلویزیون

شاید شما کلمه ی اولد OLED را شنیده باشید و یا هنگام خرید یک تلویزیون کارشناسان فروش زیاد از این واژه استفاده کنند یا هنگام خواندن ویژگی های یک تلویزیون زیاد به این کلمه برخورد کنید،امروز می خواهیم برای شما اولد OLED یا تلویزیون های دارای صفحه نمایشگر اولد OLED را در این مقاله به طور مفصل توضیح دهیم.

تاریخچه ی تلویزیون های OLED

کلمه ی اولد OLED مخفف عبارت organic light-emitting diode می باشد و این عبارت به معنی دیود ارگانیک گسیل دهنده‌ی نور می باشد و کارایی این سیستم بیشتر در تلویزیون ها خود را نشان می دهد.این نمایشگر ها به این صورت هستند که از یک لایه مواد ارگانیک در بین دو الکترود هستند تشکیل شده است اگر بخواهم این روند را ساده تر توضیح بدهم باید بگویم که در تلویزیون های با صفحه نمایشگر OLED هر پیسکل به طور جداگانه ای برای خود نور تولید می کند و به ترتیب نور مورد نیاز خود را تامین می کنند.

سیستم OLED در ابتدا فقط در صفحه نمایشگر های تلفن ها دیده می شد اما اکنون در چند سال اخیر این سیستم توانسته است خود را در تلویزیون هاهم جا دهد.

اولین کمپانی که از تلویزیون ها با صفحه نمایشگر OLED رو نمایی کرد کمپانی بزرگ سامسونگ در سال 2012 بود که با ساخت این تلویزیون ها تحولی عظیمی در صفحه نمایشگر تلویزیون ها به وجود آورد، بعد از این شرکت ال جی در سال بعد یعنی در سال 2013 موفق به اولین تلویزیون خود با OLED شد که این تلویزیون در سایز 55 اینچ ساخته شده بود و مورد توجه بسیاری از افراد قرار گرفته بود،بعد از این سال تنها ال جی بود که یکه تاز ساخت تلویزیون های OLED بود اما در سال های اخیر سونی و پاناسونیک هم توانستند به ساخت این تلویزیون ها با این قابلیت صفحه نمایشگر OLED دست پیدا کنند.

فناوری OLED در تلویزیون

کیفیت تصویر بی نهایت عالی در تلویزیون های OLED

یکی از ویژگی های بارز که این صفحه نمایشگر های ساخته شده با OLED به جای می گذارند کیفیت تصویر بی نهایت خوب و عالی  است که این قابلیت برای تلویزیون ها بر جا می گذارد به طوری که تجربه ی تماشای بی نظیر و لذت بخشی را برای شما به جا می گذارد.تصویر این تلویزیون ها از کنتراست بالایی برخوردار است که رنگ ها را به طور واقعی و جذاب و به شکل رنگ طبیعی از خود نشان می دهد و همچنین چون پیکسل ها به صورت تکی از خود نور تامین می کنند و روشن و خاموش می شوند در نتیجه در هنگام روشن بودن رنگی واقعا و در زمان خاموش شدن سیاهی بسیار عالی از خود بر جای می گذارند.

نمایش جزئیات و دقت رنگ بالا و باز تولید سایه ها و ایجاد منظره های واضح و خیره کننده ، و نمایش محتوا به صورت زنده و واقعی ، افزایش عمق تصاویر،کنتراست بسیار بالا و با کیفیت آن را می توان از ویژگی های برتر تصاویر در زمان استفاده از صفحه نمایش ها با قابلیت OLED می باشد که در نهایت به شما تجربه ی تماشایی با نهایت لذت را می بخشد.

ضخامت و وزن در تلویزیون ها با ساخت OLED

پیکسل های موجود در این سیستم چون خودشان نور را تامین می کنند و نیاز به هیچگونه قطعات نوری ندارند در نتیجه ضخامتی که از خود به جا می گذارند با حذف قطعات نوری اضافی بسیار کم و یک لایه ی بسیار نازک می شود و صفحه نمایش بسیار نازک امروزه موردتوجه بسیاری از افراد قرار گرفته است.ضخامت تلویزیون های OLED معمولا از 1 تا 5 میلی متر متغییر است که ال جی  توانسته است با این قابلیت OLED یک تلویزیونی با نام کاغذ دیواری بسازد که ضخامت در این تلویزیون در حد 1 میلی متر می باشد  و نازک ترین و کم ضخامت ترین تلویزیون موجود می باشد.

این سیستم OLED به دلیل حذف قطعات نوری اضافی و متعلقات آن وزن بسیار سبک و قابل حملی دارد که یکی از ویژگی های ممتاز در این تلویزیون به حساب می آید و توانسته است در بین کاربران رضایت بسیار بالایی را جلب کند.

برای دیدن سایر تلویزیون ها با صفحه نمایشگر های مختلف می توانید به سایت ونداد کولر مراجعه کنید.

تفاوت تلویزیون LED و تلویزیون های OLED چیست ؟

  •  LED هامعمولا صفحه نمایشگر های قدیمی هستند که در ساخت آن ها معمولا از فسفر زرد استفاده شده است در حالی که OLED صفحه نمایشگر جدیدی هستند که از هیچ گونه فسفر در ساخت آن ها استفاده نمی شود و فقط از ترکیبات آلی ساخته شده اند.
  • صفحه نمایشگر OLED دارای لامپ های می باشد که فاقد اشعه ی ماورای بنفش و به عنوان تنها صفحه ی نمایشگری می باشد که برای محیط زیست هیچ گونه خطری ندارد و به عنوان دوست دار محیط زیست شناخته می شود. ولی ال ای دی ها معمولا این ویژگی ها را ندارند.
  • OLED متناسب با رنگ های طبیعی نور خورشید می باشند که شاخص نور رنگی در آن ها نزدیک به 90 می باشد که همین ویژگی سبب ایجاد کیفیت تصویر فوق العاده ای در تلویزیون هایی که این صفحه نمایشگر را دارند می باشد.
  • لامپ ها و چراغ های به کار رفته در صفحه نمایشگر OLED معمولا حرارتی از خود به جای نمی گذارند و سب گرمای زیاد در تلویزیون و خرابی قطعات دیگر نمی شود ولی لامپ های به کار رفته در صفحه نمایشگر های ال ای دی معمولا حرارت زیادی از خود ساطع می کنند که سبب گرمای بیش از حد در تلویزیون های ال ای دی می شود.
  • صفحه نمایشگر های OLED دارای یک پنل بسیار نازکی می باشند که به همین ترتیب می توانند شکل آن را به آسانی تغییر دهند ولی الای دی ها معمولا به اندازه ی OLED باریک و نازک نمی باشند.

ویژگی مثبت در تلویزیون های OLED

ویژگی های مثبت در تلویزیون های OLED

  1. زاویه دید بسیار گسترده که اگراین تلویزیون در محیطی بسیار بزرگ قرار بگیرد از هر طرف قابلیت دید دارد.
  2. این تلویزیون ها مصرف انرژی بسیار پایینی دارد که با توجه به مصرف کم جز تلویزیون های دوست دار طبیعت و محیط زیست است و قابلیت بهره وری انرژی را دارد.
  3. کم بودن تاری ناشی از حرکت در تلویزیون های OLED که سبب نمایش واقعی تصاویر بدون هیچگونه تاری در تصاویر می شود.
  4. قیمت بسیار مناسب متناسب با برند و کیفیت ارائه شده که ممکن است برای بعضی افراد زیاد باشد اما با توجه به کیفیت این تلویزیون ها زیاد به چشم نمی آید.

نتیجه گیری

تلویزیون های OLED معمولا از سری تلویزیون هایی می باشند که با طراحی نازک و زیبا و ارائه تصاویر بسیار واضح و جذاب و ایجاد زاویه دید گسترده معمولا توانسته است نظر بسیاری از کاربران را به خود جلب کند به خصوص که این تلویزیون ها معمولابه عنوان دوست دار طبیعت از ان ها یاد می شود و جز با کیفیت ترین تلویزیون های موجود در بازار می باشد که خواهان بسیاری دارند،در واقع بهترین ویژگی این تلویزیون ها این است که رنگ مشکی را به صورت واقعی و با کیفیت باور نکردنی نشان می دهد با پیشرفت علم و فناوری معمولا این تکنولوژی هم بروزتر و جدید تر می شود و در واقع کمک شایانی به ارائه تصاویر با کیفیت تر می کند این تلویزیون ها معمولا در بازار خیلی کم پیدا می شوند ولی پیش بینی می شود که در اینده به طور کامل جای تلویزیون های  LED را بگیرد. 

سوالات متداول
ترکیبات آلی مورد استفاده در پنل های OLED از مواد مبتنی بر کربن تشکیل شده است
فقدان مواد سمی مانند جیوه در پنل های OLED اثرات زیست محیطی مرتبط با تولید و دفع آنها را کاهش می ‌‌‌‌دهد
جستجو
آخرین مقالات