مصرف انرژی تلویزیون چقدر است؟
امروزه در هر خانه ای حداقل یک تلویزیون وجود دارد که دیگر چون تلویزیون ها تبدیل به وسایل سرگرمی و تفریحانه در منزل شده است استفاده از تلویزیون ها به مدت طولانی معمولا کاملا مرسوم می باشد و هستند خانه هایی که تلویزیون ها در آن به مدت طولانی روشن است و نکته ای مهم در این موضوع میزان مصرف انرژی توسط این تلویزیون ها می باشد که این نکته مورد توجه اکثر والدین قرار می گیرند و همیشه نگران اتلاف انرژی و زیاد شدن هزینه ی مصرف برق و انرژی می باشد.
تلویزیون ها معمولابا توجه به مدلی که انتخاب می کنیم میزان انرژی مصرفی در آن ها متفاوت است و ما قصد داریم در ادامه ی مقاله به توضیح در باره ی میزان مصرف انرژی و روش های کاهش مصرف انرژی و عوامل تاثیرگذار بر روی مصرف انرژی را شرح دهیم.
عوامل تاثیر گذار بر روی مصرف انرژی
- اندازه ی تلویزیون:همانطور که می دانید تلویزیون ها در سایز ها و ابعاد مختلف ساخته می شوند که از 32 اینچ شروع می شود و حتی امروزه در بازار تلویزیون های 85 اینچ و بالاتر هم موجود می باشند که از لحاظ مصرف انرژی هرچه تعداد پیکسل های موجود در تلویزیون بیشتر باشد و سایز آن بزرگتر باشد مصرف انرژی در این تلویزیون ها بیشتر می شود.
- نوع صفحه ی نمایش: تلویزیون ها دارای 3 نوع صفحه نمایشLED، LCD، یا OLED می باشد که مصرف انرژی در تلویزیون های LCD، بسیار بالا است و در تلویزیون های سری جدید که صفحه نمایش آن ها از نوع LED، OLED می باشد مصرف انرژی پایین تری دارند.
- روشنایی صفحه:معمولا روشنایی صفحه توسط خود فرد و از تنظیمات تلویزیون قابل تنظیم است و اگر در نهایت روشنایی قرار بگیرد معمولا مصرف انرژی زیادی خواهد داشت و اگر میزان نور و روشنایی صفحه در حد متوسط قرار بگیرد میزان مصرف انرژی در آن بسیار کم خواهد بود
- و حالت های مختلف کار کرد:که در هر حالت معمولا میزان مصرف انرژی متفاوت است و از این حالت ها می توان به حالت انتظار یا حالت فعال اشاره کرد.
راه های کاهش مصرف انرژی در تلویزیون ها
1.استفاده از تلویزیون هایی که کلاس انرژی آن ها در حدود A+ یا A++ می باشد چرا که این تلویزبیون ها در عین حال که میزان مصرف انرژی در آن ها بسیار کم است ولی جز با کیفیت ترین تلویزیون ها به حساب می آیند.
2.قرار دادن تلویزیون در پایین ترین حالت روشنایی صفحه سبب می شود که انرژی زیادی مصرف نشود و تلویزیون شما در مصرف انرژی بهینه عمل کند.
- قرار دادن تلویزیون بیشتر در حالت انتظار که در این حالت تلویزیون به برق متصل است و از برق شهری استفاده می کند اما خاموش است و انرژی زیادی مصرف نمی کند.
- سعی کنید تلویزیون را در کنار وسایل گرمایشی از جمله بخاری و شوفاژ یا در مقابل تابش مستقیم آفتاب قرار ندهید که تلویزیون به اصطلاح داغ شود و در این صورت انرژی بیشتری برای خنک شدن صرف می کند.
5.نباید خیلی تلویزیون را به دیوار بچسبانید و همیشه باید مقداری فاصله باشد تا هوا در پشت تلویزیون در گردش باشد.
6.استفاده کمتراز تلویزیون و قرار دادن ساعت مشخصی برای تماشای تلویزیون طبق برنامه ریزی مشخص
نحوه ی محاسبه ی میزان انرژی مصرفی در تلویزیون ها و قیمت آن
در تلویزیون ها معمولا انرژی مصرف شده برحسب کیلووات بر ساعت اندازه گیری می شود، در مشخصات تمامی تلویزیون ها وات مصرفی تلویزیون نوشته شده است که برای اندازه گیری میزان کیلو وات شما باید این وات را به 1000 تقسیم کنید تا کیلو وات به دست بیاید،سپس میزان انرژی تلویزیون که برحسب کیلو وات را به دست آوردید آن را بر حسب ساعت مصرفی تلویزیون محاسبه می کنید.
برای به دست آوردن میزان هزینه ی صرف شده برای یک تلویزیون باید نرخ هر کیلو وات برساعت را بدانیم تا با یک جمع و ضرب ساده این قیمت برای ما به دست بیاید.
کلام آخر در مورد مصرف انرژی تلویزیون ها
با توجه به این که انرژی که در تلویزیون ها مصرف می شود انرژی برقی است و برق هم یک نوع انرژی تجدید پذیر است باید در مصرف آن دقت کنیم چرا که مصرف بی رویه ی انرژی برق علاوه بر این که سبب به خطر افتادن محیط زیست می شود آینده ی نسل بعد را هم به خطر می اندازد.پس تنها کاری که از دست ما بر می آید این است که به بچه های خودمان و در مدارس و در اجتماعات آموزشی به افراد نحوه ی صحیح استفاده از انرژی و تغییر الگوی مصرفی را آموزش دهیم تا بتوانیم جلوی ضرر و زیان را به محیط زیستمان بگیریم.
همانطور که در بالا اشاره کردیم تلویزیون های LED و OLED جز کم مصرف ترین تلوزیون ها می باشد که در سایت ونداد کولر انواع اقسام از این تلویزیون ها با برند های مختلف موجود می باشد